מכתב זאב ז'בוטינסקי - פאריס, אל אביגדור שטארק - נובי סאד
מספר האגרת : 6750
קבצים מצורפים
תוכן
אל אביגדור שטארק,/1 נובי סאד
פאריס, 20 בנובמבר 1935 גרמנית
פאריס, 20 בנובמבר 1935
הנציב שטארק הנכבד מאוד,
רב תודות על מכתבך המעניין מאוד./2 על אודות ד"ר ו'/3 ועל תכניתו, שמעתי בעצם מסמילנסקי/4 עוד לפני שנה וחצי. הרעיון המונח ביסוד פעילותו וביסוד הפרויקטים שלו, היה אצלנו ברביזיוניזם הבסיס של 'גאולת המים'/5 זה עידן ועידנים, והוא המפתח להצלחת הציונות. וברצוני לברך אותך על האינטואיציה המצוינת שלך בקובעך, שרעיון זה שייך באופן אורגני לתכנית העשור שלנו. הרעיון הזה לא רק שייך לתכנית העשור, אלא הוא אולי הבסיס של תכנית העשור, ואחת המטרות החשובות ביותר של המלווה הלאומי המתוכנן.
על אודות פגישתך עם ד"ר ו' לא קיבלתי מידע כלשהו, לא ממר בן_חורין ולא מד"ר לובוצקי. אייחס חשיבות רבה להזדמנות להיפגש עם ד"ר ו', בתקווה שהוא אדם המבין שיש להקריב טובות הנאה פחותות ערך בהווה, למען הזדמנויות חשובות יותר בעתיד. ברור שברגע זה אין בכוחנו להתחרות בסוכנות היהודית, ולא נוכל לשלם לו 20,000 לירות בעבור עבודת הכנה. אולם בעוד שנים אחדות – באמצעות הלחץ שלנו ובהשפעתנו –
ידובר בתכנית מים ממלכתית בשתי גדות הירדן. אם ד"ר ו' יאמין בזה הוא ילך עמנו; ואם לא – באחד הימים הוא עוד יתחרט על כך. מכל מקום, אני מאחל לו הצלחה רבה ואני מצפה לשמוע חדשות מבן_חורין ומלובוצקי.
אני מאחל לך כל טוב בקריירה הארץ_ישראלית החדשה שלך./6
המסור לך בכנות,
ו' ז'בוטינסקי
נשיא
הערות:
1 איגרת אל בית"ר יוגוסלביה 7.8.1935 , הערה 2.
2 המכתב לא נמצא.
3 זהותו לא נתחוורה.
4 משה סמילנסקי.
5 במקור בעברית בכתב לטיני. דהיינו תכנית לפיתוח מקורות המים בארץ ישראל. פירוט יתר של תכנית 'גאולת המים' ראה איגרת אל השכל 17.8.1934 , סעיף ה.
6 אביגדור שטארק התכונן לעלות לארץ ישראל, והוא עלה לארץ במארס 1936.

