מכתב זאב ז'בוטינסקי - לונדון, אל חיים בלילובסקי ושלמה מאירוביץ - תל-אביב

מספר האגרת : 3128

סימול התיק: א 1 - 2/ 26/ 2
קישור לשם התיק: ז'בוטינסקי זאב, מכתבים אל שונים תיק א' (1/7/1936-15/9/1936) תיק ב' (18/9/1936-30/12/1936)
מחבר האגרת: ז'בוטינסקי זאב
שם הנמען : בלילובסקי חיים,מאירוביץ שלמה
תאריך האגרת: 28/07/1936
צורת כתיבת האגרת: כתב-יד
מקור/צילום : מקור

קבצים מצורפים

a 1 letters\140972.pdf הורדת קובץ

תוכן

אל חיים בלילובסקי ושלמה מאירוביץ, תל אביב
לונדון, 28 ביולי 1936 רוסית
לונדון, 28 ביולי 1936
ידידיי הטובים, יפים מארקוביץ' וסולומון גריגורייביץ',
זה עתה שלחתי לכם מברק (לפי כתובתו של י' מ'/1): 'העברתי היום מאתיים/2 ל'אוצר עממי'/3 ושלחתי יפוי/4 באוירון./5 זאב'/6
על הבלבול בעניין הסכומים הנמצאים כבר ב'אוצר עממי', כתבה לכם אנה מארקובנה./7 אני רוצה לקוות שבינתיים גם הגיעו 200 לירות שטרלינג מקובנה. אינני יודע אם יעלה בידי 'תל-חי'/8 להשיג עוד 132 לירות שטרלינג, כדי להשלים ל1,000 לירות שטרלינג.
אם ההתייעצות בקרלסבאד לא תאכזב את הציפיות שלי, אשלח מיד ל'אוצר'/9 כ600 לירות שטרלינג. אם היא תאכזב – נצטרך לבדוק מחדש את המצב כולו.
יש לי בקשה: במכתביו של ס' ג'/10 לקרן,/11 חשים תמיד נימה של תוכחה. אני מבין אותו, אבל אבקש באופן ידידותי להימנע מהנימה הזאת. הנהלת הקרן אינה אשמה בשום דבר. הקרן, כמו כולנו, נלחמת בתופעות בעלות כוח עצום הפועלות נגדנו.

אין זה הוגן לתת עצות מרחוק, במיוחד כאשר אין נותנים כסף. אבל לו שאלו אותי הייתי אומר: התחילו לבנות,/12 אף על פי שעדיין לא כל האלף נמצא בבנק. אם נזכה לחיות, אשלח לכם עוד אחרי 16 באוגוסט,/13 ואחרי מגבית תשרי שוב אשלח, ובסתיו תוכל קרן 'תל-חי' לזקוף את ראשה ואנחנו נעמוד על רגלינו. אך אם נגזר עלינו לטבוע, הייתי מציע לטבוע דווקא עם הבניין הבלתי גמור שהתחלנו לבנותו, ולא עם בניין שטרם הוחל בבנייתו.
אישית אני מאמין, שאיננו רחוקים מתנופה חדשה. ידוע לי שאמונתי זו אינה זוכה להד רחב, אולם אוכל רק לחזור ולומר: אני מאמין. אם רק תהיה לחברים די סבלנות, ובעיקר יכולת לבוז לכל הסובב אותם ולעשות מה שניתן – נחיה ונגיע כולנו יחד לאותה תנופה. אולם אם תכונה זו אינה מפותחת אצלם די הצורך, אגיע לתנופה הזאת לבדי, אבל אגיע אליה.
אני לוחץ את ידיכם בחזקה.

שלכם, ו' ז'
הערות:
1 יפים מארקוביץ' בלילובסקי. משום מה נשלח המברק רק למחרת – ב29 ביולי (ראה איגרת אל בלילובסקי 29.7.1936 ).
2 לירות שטרלינג.
3 לבנק 'אוצר עממי'. הכסף היה מיועד לקרן 'תל-חי' לצורך בניית מצודת זאב בתל אביב.








4 ייפוי כוח.
5 בדואר אוויר.
6 המברק במקורו בעברית.
7 יוענה ז'בוטינסקי.
8 קרן 'תל-חי'.
9 לבנק 'אוצר עממי'.
10 סולומון גריגורייביץ' מאירוביץ.
11 לקרן 'תל-חי'.
12 את מצודת זאב בתל אביב.
13 אחרי ועידת קרלסבאד (ראה איגרת אל ויינשל 10.7.1936 ).