מכתב זאב ז'בוטינסקי - ורשה, אל לורד סטרבולג'י - לונדון

מספר האגרת : 2228

סימול התיק: א 1 - 2/ 24/ 2
קישור לשם התיק: ז'בוטינסקי זאב, מכתבים אל שונים תיק א' (2/5/1934 - 28/5/1934) תיק ב' (13/7/1934-29/5/1934) תיק ג' (16/7/1934 - 31/8/1934)
מחבר האגרת: ז'בוטינסקי זאב
שם הנמען : סטרבולג'י, לורד
תאריך האגרת: 14/05/1934
צורת כתיבת האגרת: כתב-יד
מקור/צילום : צילום
מקור האגרת: PRO

קבצים מצורפים

a 1 letters\130306.pdf הורדת קובץ

תוכן

אל לורד סטראבולג'י,/1 לונדון
וארשה, 14 במאי 1934 אנגלית

לורד סטראבולג'י היקר,
קרא-נא את החומר המצורף בזה./2 מאוד לא נעים לומר זאת, אבל אני הולך ומשתכנע שהשמועות המהלכות בארץ ישראל, על הלחץ העצום המופעל על בית המשפט להצלת יוקרתה של המשטרה, אינן בלתי מבוססות.
שלושת הנאשמים היהודים חפים מפשע, אני מתחייב על כך בהן צדקי. הרוצחים האמיתיים הם קרוב לוודאי עבדול מג'יד ועיסה דרוויש./3 במהלך האחרון הזה יש חבלה מכוונת מצד המשטרה, שכן מר רייס וחוקריו כה הרחיקו לכת בביום אשמה נגד הנאשמים היהודים, שעתה נותרה להם הברירה - לתלות את היהודים, או באופן מטפורי לתלות את עצמם. למותר לתאר לך, כיצד מתלכדת במקרים כאלה משפחת הממשל במושבה קטנה. אינני חושד שיש לגנרל ווקופ/4 כוונה כלשהי להפעיל לחץ, וכן אינני סבור שמר קורי/5 ייכנע ללחץ. ואולם עובדה היא שהכול יודעים עד כמה בלתי נעים יהיה לממשל כולו, אם המשפט שהוכן מתוך זלזול מוחלט בהגינות יסתיים בזיכוי.
חוששני שאין להוציא מכלל אפשרות עיוות דין. אם זה יקרה, יורעלו היחסים בין היהודים לבין האנגלים לתמיד. אתאר לך את התחושה: מועצת הקהילה היהודית בווארשה, הקהילה הגדולה ביותר באירופה, קיבלה החלטה המביעה את אמונתה בחפותם מפשע של שלושת הנאשמים היהודים. נפוצה שמועה שעדיין לא קיבלה אישור, שהם שולחים משלחת אל השגריר הבריטי ולממשלת פולין (סטאבסקי הוא אזרח פולני). אם אנשים
אלה יורשעו, תקום זעקה עולמית נגד הצד הרגיש ביותר של הממשל הקולוניאלי שלכם - הצדק.
כמובן שאינני מציע 'לחץ נגדי' כלשהו על בית המשפט. אולם יש להבהיר לממשל הארץ-ישראלי, כי באנגליה דורשים לחשוף את האמת ולא לשמור על יוקרתה של המחלקה לחקירת פשעים. כמו כן יש לחקור באופן נמרץ את פרשת עבדול מג'יד - ומוטב על ידי חוקרים שיישלחו מאנגליה.
סלח לי על ההטרדה, אבל אני מודאג מאוד.
שלך בנאמנות,
ו' ז'בוטינסקי
הערות:
1 Lord Strabolgie - הלוא הוא ג'וזף מונטגיו קנוורתי (איגרת אל יעקבי ש' 21.10.1925 , הערה 7).
2 ראה את התזכיר שצורף לאיגרת אל מאפי 12.5.1934 .
3 ראה איגרת אל בן-ימיני 28.1.1934 , הערה 1.
4 ארתור ווקופ (איגרת אל ויינשטיין 26.5.1932 , הערה 4). הנציב העליון לארץ ישראל (1931-1938).
5 אואן ססיל קירפטריק קורי Corrie Owen Cecil Kirpatrick – סגן נשיא בית המשפט העליון בארץ ישראל. שימש כאב בית הדין בבית המשפט לפשעים חמורים שדן את אברהם סטאבסקי, צבי רוזנבלט וד"ר אב"א אחימאיר בתיק רצח ארלוזורב.