מכתב זאב ז'בוטינסקי - פריס, אל יוסף לפטביץ - לונדון
מספר האגרת : 1634
קבצים מצורפים
תוכן
אל יוסף לפטוויץ',/1 לונדון
פאריס, 19 באוגוסט 1932 אנגלית
מר לפטוויץ' היקר,
רב תודות על שזכרת אותי בהזדמנות הזאת./2 הסיפור הקצר שלי החביב עליי ביותר הוא 'אֶדְמֶה'/3 שבסופו נימה יהודית. הוא נכתב במקורו ברוסית ותורגם לאנגלית, ואני שולח לך את הספרון שבו הוא כלול./4 סבורני שעליי להיכלל במדור 'הרוסי',/5 אם בכלל.
אשר לנורדאו,/6 מוטב שתיצור קשר עם אלמנתו, גברת אנה מאקס נורדאו: 14, rue Henner, Paris (9). קל יותר לבוא עמה בדברים מאשר עם בתו,/7 והיא תהיה מוכנה לספק לך את כל המידע ולהצביע על מיטב סיפוריו הקצרים של מ' נ'/8 ועל מקום הימצאם.
לצערי אני רחוק מהסופרים הצרפתים שהזכרת; יש לי היכרות קלושה עם ספיר/9, אך יצירותיו ויצירות חבריו אינן מוכרות לי. בקשר לעניין הזה עשוי להיות מועיל ד"ר ו' יעקובסון/10 מפאריס - סבורני שהוא עוקב בדייקנות אחר פרי יצירתם, ולפי השמועה עולה טעמו הספרותי על טעמו הפוליטי. תוכל לשלוח לו את המכתב באמצעות ההסתדרות הציונית בלונדון, והם יעבירוהו אליו.
סלח-נא לי שאינני מקבל על עצמי לערוך את הבדיקה, אני באמת אינני יכול.
שלך בנאמנות,
ו' ז'בוטינסקי
1 כרך ו, איגרת 67, הערה 1. התמחה בספרות יהודית ובספרות היידית.
2 לפטוויץ' הכין אנתולוגיה של סופרים יהודים וביקש לכלול בתוכה סיפור קצר מפרי עטו של ז'בוטינסקי. ראה גם
איגרת אל לפטוויץ' 12.9.1932
והערה 2.
3 Edm?e. תרגום עברי: זאב ז'בוטינסקי, ספורים (תורגם בידי חנניה רייכמן), עמ' 97^107.
4 Vladimir Jabotinsky, A Pocket Edition of Several Stories, Mostly Reactionary, Paris 1925
5 האנתולוגיה חולקה למדורים, לפי שפות המקור של היצירות. הסיפור 'אֶדְמֶה' נכתב במקורו ברוסית, על כן נכלל במדור הרוסי. כל היצירות נתפרסמו בתרגום לאנגלית.
6 מאקס נורדאו (איגרת אל סוקולוב 15.1.1910 , הערה 17). לפטוויץ' כלל באנתולוגיה שלו גם יצירה של נורדאו.
7 מאקסה נורדאו-גרינבלאט (איגרת אל ז'בוטינסקי י' 19.8.1924 , הערה 9).
8 מאקס נורדאו.
9 אנדרה ספיר (איגרת אל טריווש 26.2.1924 , הערה 8).
10 אביגדור ויקטור יעקובסון (איגרת אל סוקולוב 30.10.1909 , הערה 1). יעקובסון וז'בוטינסקי הכירו עוד בימי עבודתם המשותפת בקושטא ב1909. בשנים 1925^1934 היה ראש הלשכה המדינית של ההסתדרות הציונית בפאריס ונציגה ליד חבר הלאומים בז'נווה. בשנים 1933^1935 היה חבר ההנהלה הציונית.

