מכתב זאב ז'בוטינסקי - פריס, אל ברוך וינשטיין - תל-אביב
מספר האגרת : 1572
קבצים מצורפים
תוכן
אל ברוך ויינשטיין, תל אביב
פאריס, 26 במאי 1932 רוסית
בוריס סמואילוביץ' היקר,
קבל-נא את תנחומיי הכנים על מות אמך. יודע אני את משמעות הדבר. אמי לפחות ראתה את שני ילדיה סמוך למותה. אני לוחץ את ידך בחזקה.
קיבלתי את המשלוחים,/1 תודה.
המחלוקת בסניף הארץ-ישראלי של המפלגה מייסר אותי מאוד. אך גרוע מכול, שאינני יכול להתעלם מהתחושה ששני הזרמים/2 הם שווי ערך. אתה יודע עד כמה אני מעריך את התערוכה של 'מסחר ותעשייה'/3 וכל אשר נלווה אליה; ואם למטרה זו חייבים להזמין את ווקופ/4 לשמש נשיא ולסעוד צהריים עם סטיד,/5 אֶרטון אך אעלים עין.
הייתי לוקה בעיוורון אלמלא הייתי מתייחס בהערכה מספקת להשפעה המוסרית העצומה שיש למשנת אחימאיר על הגולה. אצלך מקרוב בולטים כל הדברים השליליים וכל ההפרזות, אבל בעיני הנוער הרב'/6 כאן, זה הפיצוי/7 היחיד בשנים האחרונות. כולנו מרגישים, שבארץ ישראל דרושים 'מאיצים' דווקא בעלי אופי יוצא דופן מסוג זה. כמובן, זה מצער אם הם מבצעים פעולות בלתי רצויות, ונוצרת אידיאולוגיה נגד מכנסיים מגוהצים./8 אולם מסיבה זו לא הייתי מציע לפזר את המחנה הזה, גם אם הדבר היה תלוי בנו.
לעתים אני מהרהר, האם לא הגיע הזמן לארגן אצלנו סיעות עצמאיות מסוג חדש לגמרי, בעלות זכות לנהל מדיניות נפרדת כלפי חוץ/9 (כמובן בגבולות...), ועם נציגות מתאימה במוסדות הכלליים? אם תועלה הצעה כזאת בוועידה, סביר להניח שאתמוך בה.
בנוגע להשתתפות בוועד הלאומי,/10 אתם שם מבינים זאת טוב יותר. כתבתי מאמר נגד ההשתתפות, אבל לא פרסמתי אותו. אך אל תקבלו החלטות העלולות לאלץ אותנו מבחינה מוסרית להימנע ממדיניות עצמאית. את 'הספר השחור' יש להגיש בז'נווה
באמצעותכם./11
עיכבנו את הפטיציה על פי הצעתי, שכן אני סבור שהניסוח רך מדי, וללא הסכמת הוועידה אי אפשר לנסחה בצורה נמרצת יותר. נושא ה'הסתערות' יידון בוועידה.
דרישת שלום לנטע אברמובנה/12 משנינו.
שלך,
ו' ז'בו
נ"ב: ג'ואיש ויקלי/13 (השבועון הלונדוני האנגלי של אברהמס שלנו) מבקש להוציא לאור גיליון מיוחד בנושא התערוכה. הם מבקשים לשלוח להם למערכת כמה גלופות, אם הדבר אפשרי. הכתובת: 142, Fleet Street, London E. C. 4
הערות:
1 של קטעי העיתונות שנזקק להם להכנת 'הספר השחור' (איגרת אל ויינשטיין 5.5.1932 ).
2 בברית הצה"ר של ארץ ישראל - המתונים והרדיקלים.
3 דהיינו, 'יריד המזרח' שאורגן על ידי חברת 'מסחר ותעשייה'.
4 סר ארתור ווקופ - Sir Arthur Wauchope (1874^1947); הנציב הבריטי העליון בארץ ישראל בשנים 1931^1938. פרש חסותו על 'יריד המזרח' בשנת 1932.
5 קינגסלי וילאנס סטיד - Kingsley Willans Stead (1883^1950); הממונה על המכס, הבלו
והמסחר בממשל המנדטורי בארץ ישראל.
6 הרביזיוניסטי.
7 במקור באנגלית: redeeming feature
8 זו כפי הנראה פרפרזה לכינוי 'רביזיוניסטים טרקליניים' - שהשתמש בו אב"א אחימאיר בוועידת הצה"ר בארץ ישראל כלפי המתונים בצה"ר. (דאר היום, 26 באפריל 1932). ברוך ויינשטיין נמנה עם ראשי קבוצת המתונים.
9 במקור בגרמנית: nach aussen
10 ראה איגרת אל גרוסמן 14.3.1932 , סעיף 5.
11 ראה איגרת אל הועה"פ של הצה"ר 25.4.1931 .
12 רעייתו של ברוך ויינשטיין.
13 The Jewish Weekly - שבועון בעריכתו של אברהם אברהמס. התמקד בידיעות על תפוצות ישראל ועל ארץ ישראל. בעל אוריינטציה ציונית עם נטייה פרו-רביזיוניסטית. יצא לאור בלונדון מאפריל עד נובמבר 1932.

