מכתב זאב ז'בוטינסקי - פאריס, אל הופמן יעקב - וינה
מספר האגרת : 2924
קבצים מצורפים
תוכן
אל יעקב הופמן, וינה
פאריס, 31 באוקטובר 1935 רוסית
יעקב איסאקוביץ' היקר,
אני מצרף מכתב בשביל ד"ר ברלינר./1
אוסיף רק, שסעיף ב'/2 – הלוואה – הכרחי ביותר. עשה כל מה שניתן כדי להשיג זאת.
אולם אם יהיה צורך לבחור בין בית ל'עובד לאום' בארץ ישראל לבין הלוואה כאן, אזי, למרות הכול, אני בעד בית בארץ ישראל. נקוט את כל האמצעים ולחץ מידית. הבא בחשבון שלד"ר אייזלר/3 מפראג (שהשקיע 6,000 לירות שטרלינג בבנק שלנו) יש השפעה רבה על ד"ר ב'./4 אם תגיע למסקנה שעזרתו תביא תועלת, שגר לכאן מברק.
בדרכו ללודז' יהיה ז' י' טיומקין/5 בווינה, ביום שלישי או ביום רביעי (ב5 או ב6 בנובמבר). הוא ביצע את העסקה עם אייזלר, ואם תמצא לנחוץ הוא יעמוד לשירותך.
נשמח לראותך בפאריס. אם אצטרך לנסוע ללונדון, אבוא להיפגש עמך.
שלך, ו' ז'
אשר לשמועות העקשות על גיוס חיילים יהודים בארץ ישראל, שעל אודותן דיווחת לנו, אני יכול להבטיחך שעל פי המידע שלנו (לרבות ביקורו של פטרסון במקום שצריך) לא בוצע גיוס כזה.
הערות:
1 כדי להראותו לד"ר ברלינר (איגרת אל הופמן 31.10.1935 ).
2 שם.
3 ד"ר וולף אייזלר (Wolf Eisler), מראשי ברית הצה"ר בפראג, נמנה עם היוזמים להקמת בנק 'העמל' והיה חבר צוות ההקמה של הבנק.
4 ברלינר.
5
ד"ר זינובי יונוביץ' טיומקין

