מכתב זאב ז'בוטינסקי - פריס, אל ברוך וינשטיין; הרצל רוזנבלום- לונדון

מספר האגרת : 1708

סימול התיק: א 1 - 2/ 23/ 1
קישור לשם התיק: ז'בוטינסקי זאב, מכתבים אל שונים
מחבר האגרת: ז'בוטינסקי זאב
שם הנמען : וינשטין ברוך,רוזנבלום הרצל נפתלי
תאריך האגרת: 02/01/1933
צורת כתיבת האגרת: כתב-יד
מקור/צילום : מקור

קבצים מצורפים

a 1 letters\124715.pdf הורדת קובץ

תוכן

אל ברוך ויינשטיין והרצל רוזנבלום, לונדון
פאריס, 2 בינואר 1933



רוסית
החלק האישי
בוריס סמואילוביץ' והרצל אברמוביץ' היקרים,
אני מקווה שלא תכעסו שאני כותב לכם מכתב משותף. אני מאושר מאוד שב' ס'/1 החלים.
גם בי מפעמת עדיין תקווה נסתרת, שיעלה בידנו למנוע את הפילוג; אך כמובן לא במחיר המשך אי-הבהירות בשאלות כגון הבכורה/2 וכו'. קיימים גם קשיים נוספים, למשל: אם אנחנו שואפים לניצחון בקונגרס, פירוש הדבר שבכוונתנו לשלוח את מ' אי'/3 ואת י' ח'/4 להנהלה הציונית, היינו ללונדון. אם כן, מדוע לדבר על ז'נווה/5 ולמה לגייס לשם כך כסף? מלבד זאת, בשל המעבר שלי לז'נווה יהיה עליי לסרב לקבל תפקידים שיוצעו לי בפאריס, ואגרום הפסדים למשרד עורכי הדין החדש שלנו/6 שהחל להתקדם טוב למדי, ואלמלא השמועות על המעבר שלי לז'נווה עשוי היה להתקדם עוד יותר. לשם מה אפוא כל זה, אם ז'נווה תהיה תלויה בלונדון?/7 נמאס עליי כל הבלבול הזה, ברצוני לעבוד למען עניין אחד/8 או לפרוש.

לדעתי יש הצדקה לפרסם את המאמר 'הדינר והשקל',/9 אבל שטריקר סירב לפרסמו/10 אפילו בצורה מקוצרת ומתונה יותר. נייער וועג, ששמי מתנוסס מתחת לכותרתו, לא פרסם אף לא מילה אחת על נסיעתי לברלין./11 הארגון חולה, אי אפשר להמשיך כך.
החלק הרשמי
1. אינני יכול לטלגרף לווייזל וגם אין לי זכות לעשות כן; זה בראש ובראשונה עניינו הפרטי וגם קשור לפרנסתו./12
2. גם אני סבור שיש לשלוח למשרד חבר הלאומים את כל החומר שפירטתם, ולדעתי זה מספיק.
3. אני מתנגד באופן מוחלט לסדר היום של מועצת המפלגה. אין להעמיס על הנוכחים הרצאות; יש להקדיש את הזמן כולו לדיונים בשאלה העיקרית - הפירוש של קאלה,/13 דהיינו פילוג או לא. לא אסכים לכלול מראש כל מיני סעיפים הנוגעים לקונגרס
ה18: זו מועצת המפלגה של ברית הצה"ר ולא של האיגוד הנפרד./14 אם נחליט להשתתף בבחירות לקונגרס, יוותר לנו די זמן להוסיף את הנושאים האלה לסדר היום. דרשתי לכנס את מועצת המפלגה לפתרון בעיה מוגדרת אחת שלשמה נזדקק ליומיים מלאים, ואין מקום לדיבורים על עניינים שונים. אפילו הרצאתו של מ' אי' על ארץ ישראל אינה שייכת לעניין, למרות חשיבותה. על הוועידה להיפתח בנאומו של מי שיזם אותה, דהיינו על ידי, ובהרצאת הנגד של הטוב מכולם - מ' אי'; לאחר מכן יתנהלו הדיונים ובהמשך עוד נראה. הכותרת של הרצאתי: הפירוש הפַּסְקָני של החלטות קאלה.
הואילו-נא בטובכם למסור מיד את הערותיי ליונה מויסייביץ'./15 כמו כן תודיעו לו, כי למרות ההערכה שאני רוחש לליכטהיים, הוא לא יוכל להופיע כמרצה גם אם הזמן יספיק לנו: צעד כזה משמעו התגרות בבני אדם, בעוד שאת לבו ממילא לא נרכוש במעשה הזה.
שלכם, ו' ז'
הערות:
1 שבוריס סמואילוביץ' ויינשטיין.
2 ז'בוטינסקי דרש להעניק מעמד של בכורה למשמעת של ברית הצה"ר על פני המשמעת של ההסתדרות הציונית, בניגוד לעמדת חבריו בהנהגה.
3 מאיר איליץ' גרוסמן.
4 יבגני חאריטונוביץ' סוסקין.
5 על העתקת לשכת הוועד הפועל של המפלגה לז'נווה, כפי שהוחלט בוועידה החמישית של ברית הצה"ר.
6
איגרות אל גרוסמן 3.7.1932 ו- אל ז'בוטינסקי-קופ ת' 26.8.1932 ו- אל גרוסמן 20.9.1932 .
7 אם הוועד הפועל של ברית הצה"ר, שמקום מושבו יהיה בז'נווה, יהיה תלוי בהנהלה הציונית אשר בלונדון.
8 למען המטרות שהציבה לעצמה ברית הצה"ר, ולא למען הצטרפות להנהלה הציונית.
9 במאמר זה יעץ ז'בוטינסקי לחברי הצה"ר לא להיחפז בשקילת השקל, אלא להמתין
עד לסיום הוועידה של מועצת המפלגה, בה יוחלט בעניין הזה (ראזסווייט, 22 בינואר 1933).
10 בעיתונו Die Neue Welt
11 לוועידה ברית הצה"ר בגרמניה (איגרת אל הועה"פ של הצה"ר 5.1.1933 ).
12 העניין לא נתחוור.
13 של ההחלטות שנתקבלו בקאלה.
14 האיגוד הנפרד שבמסגרת הצה"ר כלל רק את חברי הצה"ר ששקלו את השקל, ושעל כן היו בעלי זכות בחירה לקונגרס הציוני.
15 ליונה מחובר.