חוק ז'בוטינסקי (ציון זכרו ופועלו)

 

 

חוק זאב ז'בוטינסקי (ציון זכרו ופועלו) התשס''ה- 2005, התקבל בכנסת ביום ד', י''ב באדר ב' תשס''ה, 23.3.2005, ובעקבותיו קמה המועצה הציבורית להנצחת ז'בוטינסקי. מבין 25 חברי המועצה – שלושה מייצגים את מכון ז'בוטינסקי: פרופ' ג'ודי באומל-שוורץ, עו"ד אריאל בולשטיין, יוסי אחימאיר.

 

את חקיקת החוק הוביל ח''כ לשעבר רוני בר-און, בהיותו חבר בסיעת הליכוד ויו''ר ועדת הכנסת, וכן ח''כ לשעבר מלי פולישוק-בלוך (שינוי), בהיותה יו''ר ועדת החינוך של הכנסת. מנכ''ל המכון, יוסי אחימאיר, ליווה את כל שלבי החקיקה בכנסת.

 

החוק דומה בקוויו הכלליים לחוק הרצל. בכך זכו חוזה המדינה ואבי התנועה הציונית, בנימין זאב הרצל, ואבי הציונות הרוויזיוניסטית וראש בית''ר זאב ז'בוטינסקי, להכרת המדינה כשני אבות הציונות, שיש לפעול להנצחתם וללימוד תורתם.

 

על פי חוק ז'בוטינסקי, אחת לשנה יצויין יום ז'בוטינסקי בכ''ט בתמוז, יום פטירתו, שבו יתקיימו טקס אזכרה ממלכתי על קברו, דיון במליאת הכנסת, לימוד פועלו במחנות צה''ל וכנס עיון בירושלים.

בנוסף – ביום י''ב בטבת יקיימו בתי הספר פעולות חינוכיות-ערכיות לתלמידים על ז'בוטינסקי.  

 

החוק מורה על ''שימור, שיחזור והצגה של מוצגים ומסמכים הקשורים לפועלו של זאב ז'בוטינסקי'' - פעולות שרק מכון ז'בוטינסקי בישראל אמון עליהן.

 

על פי החוק, מוקצה סכום של עד חמישה מיליון ₪ בשנה למועצה הציבורית, לצורך מימון פעולות ברוח החוק, שיציעו מכון ז'בוטינסקי וגופים נוספים, למען הנצחת זאב ז'בוטינסקי, וכן להפקת אירוע שנתי סביב נושא מרכזי.

 

לצפיה בנוסח החוק - לחץ כאן.